22.1.08

Treenausta

Katselin viimevuoden elokuussa ilmestynyttä ”Talouselämä” lehteä, jossa iso otsikko: ”Opi henkesi edestä”, se kiinnitti huomioni. Siinä on alussa kysymys: ”Saisitko nykyisen työpaikkasi, jos hakisit sitä tänään?”.

Nykyiset työelämään siirtyvät nuoret ovat hyvin koulutettuja, mutta heidänkään työnsaantinsa ei ole ihan helppoa sen olen huomannut. On kuitenkin ymmärrettävää, että koko elämä on oppista varten, eikä työnohella tapahtuvaa lisäopiskelua pidä koskaan unohtaa, vaikka elämänkokemusta karttuu. Kaikilla osa-alueilla tapahtuu nopeita muutoksia, joten jo pelkästään ajantasala pysyminen edellyttää uusien asioiden omaksumista.

Näin, kun työelämä on jäänyt onnellisesti taakse, pitää opiskella vain harrastuksien taitamiseksi. Pelkästään tämä blogikirjoittelu edellyttäisi varmaan jonkinmoisen bloggarin tutkinnon suorittamista. Onkohan sellaista vielä minkään kansalais- tai etäopiston ohjelmassa? Kirjoittajakoulutusta kyllä on, mutta nettikirjoittelu taitaa olla jotenkin siitä poikkeava foorumi.

Miksikähän näitä blogeja sitten kirjoitetaan, koska ei monellakaan ole mitään vaikuttamisen tavoitetta. Itseni luen ainoastaan omaksi ajankulukseni kirjoittavien joukkoon, eikä minun bogissani ole mitään erityistä asiaa, joka saisi lukijoita siihen kiintymään.

Joitakin hyvin tehtyjä todella tietopuolisia blogeja on ja ne ovat siellä tilastojen kärjessä, joten niiden nimiä ei tarvitse toistaa, koska ne löytyvät esimerkiksi "Blogilistan" kärkinimistä.

Se tällaisessa kirjoittelun etu on, että samalla tulee seurattua muiden samanlaisia asioita harrastavien kirjoituksia, joista lähes päivittäin saa pientä virikettä omiin päivittäisiin rutiineihinsa.

Heti kun sellainen bloggarin oppikurssi ilmaantuu jossa opetetaan nettikirjoittamista, niin sille kurssille olisin heti pyrkimässä, sillä toivon elämän jokaisen päivän opettavan minulle jotakin uutta.

2 kommenttia:

  1. Onkos tuo kuva meidän naapurista, eli Lutakonpuistosta? Siellä on ainakin moiset askeleet.

    VastaaPoista