21.1.08

Harrastukset maksavat

Valokuvaus on aika kumma harrastus, johon ei tarvitse välttämättä koko omaisuutta tuhlata vaikka sekin mahdollisuus on.

Minä olen omistanut jonkinmoisen kameran, jo vuodesta 1957 alkaen. Paljonkohan harrastukseeni on kulunut rahaa, sitä ei ole hyvä edes yrittää laskea, sillä oikeaa tulosta on mahdoton saada. Ei se minuun mitenkään vaikuta, vaikka tuloksen saisinkin. Jo pelkästään kirjoihin lehtiin ja kursseihin on kulunut aika paljon rahaa. Jostain olen lukenut, että kuvaamisessa kamera ei ole kaikkein autuaaksitekevin, vaan enemmän vaikuttaa tulokseen mitä omien korvien välissä ajattelee.

Harrastajalla ei myöskään ole ammatillisia tavoitteita, ellei sitten halua oppia lehtikuvaajaksi tms. Harrastepohjalla on kuitenkin mukavampaa, kun ei seuraa aivan tekniikan viimeistä muotia.

Monien mielestä on varmaan tyhmää, mutta edelleen käytän vanhoja objektiiveja vaikka rungot ovat vaihtuneet. Minulla on edelleen käytössä vuonna 1985 ostamiani ensimmäisiä Nikkor AF laseja. Ei niissä ole mitään vikaa, kun on huolella käsitelty ja UV suodattimella suojattu etulinssi on säilynyt naarmuttomana.
Harmi vain on kun tuo kehitys kehittyy niin nopeasti kaikessa elektroniikassa. Minulla on mm. ensimmäisten tietokoneideni Vic 20 ja Kaupro II (CP/M) tiedostoja, joita ei taida enää saada millään ilveellä auki.

Uuteen runkoon pitäisi vaihtaa, mutta odotan kunnes Nikon D300 alkaa tulla käytettyjen markkinoille, niin silloin on minun aikani sellainen ostaa.
Todella hienosti kirjoitettu juttu Maisniemen blogissa: Valokuvaus on halpa harrastus, jos siihen vain on varaa

2 kommenttia:

  1. Ei kaikki harrastukset maksa. Paljon on ilmaisia harrastuksia. Osa harrastuksista on sellaisia että niissä säästää rahaa, eli päin vastoin ei maksa mitään.

    Aloitettuani ruuanlaiton harrastuksena olen yksinäisenä ihmisenä säästänyt 150e/kk. Koska teen ruuan kotona enkä käy ravintoloissa. Pyöräilyharrastus on myös harrastuksistani sellainen jossa säästän rahaa. Pyörän sain ilmaiseksi ja kun auton laitoin pois ja sillä ajelen niin 200e/kk säästän.

    Lentopallo on yksi ilmaisista harrastuksistani, talvella pelaan koulujen liikuntasaleissa ja kesällä uimarannoilla. Kavereiden kanssa voi mennä pelaamaan korista ulos, niin ei maksa sekään mitään. Ja voi vaikka pulahtaa uimaan mereen, niin ei mitään maksa. Tykkään myös liikkua luonnossa ja vaikka nukkuakkin siellä.

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa, että on tuottavia harrastuksia, mutta myös vähän kalliimpia.

    VastaaPoista