31.1.08

Bioergiasta voimaa


—Yksi on voima ylitse muiden! Voima on monessa mielessä ajankohtainen asia, samalla mahdottoman moniselitteinen. Voimaa on niin monenlaista, niitä on hyvä ja pahoja, tarpeellisia ja tarpeettomia.

Eräs suuri tavoite on saada voimaa mahdollisimman ekologisesti yhteiskunnan käyttöön. Me ihmiset olemme omin voimin saaneet aikaan valtavan jätteiden tuotannon, josta on tullut ongelmia mm. haitallinen ilmaston lämpeneminen. Eräs keino hidastaa ilmastonmuutosta on muuttaa jätteet voimaksi.

Laukaalainen Mv. Erkki Kalmari on tehnyt paljon työtä jätteiden jalostamiseksi mm. liikennepolttoaineeksi, ja hänellä on Suomen ensimmäinen karjanlannasta valmistettua biokaasua käyttävä auto. Otaamassani oheisessa kuvassa on Erkki Kalmarin Volvo omalla tankkauspisteellä Laukaan Leppävedellä. Bioenergia liittyy läheisesti tänään olevan Keski-Suomen energiapäivän teemaan.

Valokuvatorstai 77

2 kommenttia:

  1. Voimaa voi tuottaa monella tapaa - minullakin on aika luonnonmukainen valinta...;)

    VastaaPoista
  2. Todella mielenkiintoinen auto. On lohdullista huomata, että bensalle todella löytyy vaihtoehtoja.(täytyy lukea lisää aiheesta myöh. kun on aikaa)

    VastaaPoista