23.11.09

Tartuntoja


Aika on täynnä menetyksiä, lyhyestä hetkestä pitkiin jaksoihin. Menetämme niitä jatkuvasti, sillä emme voi ikuisesti elää nuorina terveinä vaan vanhenemme. Ajan myötä terveys alkaa reistailla, sillä kehoon tulee pieniä tai suurempia vikoja. Verenpaine ei pysy vakiona, kolesteroli saattaa nousta tai sokeria tulee käytettyä liiaksi. Syömme päivittäisen ravinnon lisäksi lääkkeitä, joilla on haittavaikutuksia, mutta niiden tulee olla pienempiä, kuin niistä saatava hyöty.

Miten monet asiat olisivatkaan paremmin, jos osaisimme valita vain oikeaa ravintoa, mutta se ei vain ota onnistuakseen, vaikka monet meistä ovat "AnttiHeikkilänsä" lukeneet. Sikainfluenssakin taitaa olla lääketehtaiden vedätystä, koska tauti saattaa jäädä kokonaan tarttumatta, tai siitä selviää, kuten mistä tahansa nuhakuumeesta. Elämme monissa aiheettomissa peloissa, joita lietsotaan vain ansaintalogiikan vuoksi.

1 kommentti:

  1. Minua yleensä huvittaa nämä tällaiset salaliittoteoriat, mutta terveyden kanssa en oikein jaksa nauraa.

    Sikainfluenssasta ja sen vakavuustasosta on ollut nykyisenä internetaikana erittäin helppo saada luotettavaa tietoa eri lähteistä. Ei tarvitse tukeutua iltalehtien alarmistisiin kirjoituksiin.

    Se, että suurin osa sairastaa sen lievästi, on ollut tiedossa alkukesästä asti. Ei olisi tarvinnut odottaa Suomen epidemiaa, että tämä tulee selväksi.

    Näkemäni arviot viittaavat siihen, että noin 1 % sairastuneista vaatii sairaalahoitoa, ja heistä 1–10 % kuolee. Tämän tiesin, kun olen lukenut asiasta oikeista lähteistä, jo alkusyksystä.

    VastaaPoista