26.3.08

Mahdollisuuksia

Kaikki mikä on kiveen kirjoitettu, on pysyvää, siksi kait Mooseksen laki on aikoinaan ollut kiveen präntättyä. Monet vanhat ohjeet ovat meille nykyihmisille pelkkää hepreaa. Sittenkin elämässä on tiettyjä kulmakiviä tai perussääntöjä. Ehkä niitä pitäisi olla paljon enemmänkin, jotta ymmärtäisimme säilyttää jotakin tuleville. Luuletteko, että te että meillä olisi nyt tämä maailma ja elintaso, jos ihminen oli­si historiansa alusta toiminut tuhlailevasti, kuten nykyihminen toimii?

Muistan jostain lukeneeni, että eväsleivät maistuvat parhaimmalta vasta myöhem­min. Eli —vasta sitten, muhittuaan ensin paperissa tai muovipussissa. Tarvitsemme siis luovuutta, rentoutumista, kansainvälisiä ristiriitoja, mutta ennen kaikkea hyvää yhteishenkeä?

Ehkä emme opi ekoelämää fläppitaululta sillä se opitaan arkipäiväisissä puuhissa, mutta ahneudella ei tuleville jätetä kovinkaan paljon mahdollisuuksia.

Siinä on tarpeeksi ristiriitoja, jos oletan luontodokumenttia katsoessani kaiken olevan hyvin, ja mietin miten minä lasken huolettomasti viemäriin makeaa vettä. Sitä on vain 2,5 % pallomme vesivaroista, sillä suolaisen osuus 97,5 %. Nyt sitten uutista saamme lukea, miten mannerjäätiköt romahtavat meriin. Jäätiköihin on sitoutunut 68,7 % makean veden varastoista.

Tällaisia asioita näemme mm. vuoden 2002 tilastoista, josta asiat eivät ole tainneet muuttua parempaan suuntaan, pikemmin päinvastoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti