11.3.08

Ajatuksia ja elämyksiä

Ilmasto on lämmennyt ja inflaatio jatkaa kulkuaan noin 3,3 % vauhtia, näin kertovat päivän uutiset. Jotain on tarpeen tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiksi ja oman talouden tulee kestää myös tulevaisuudessa. Silti elämään tulee saada elämyksiä, miksi ei sitten muuta ajattelua yksinkertaisemmaksi ja ehkä samalla ekologisemmaksi.

Vanhoja vaatteita on jokaisella kaapit pullollaan, ainakin mies, jonka ei tarvitse pöllöillä muodin mukaan voi hyvin elää seuraavat 30 vuotta ostamatta uusia vaatteita. Saattaa olla, että voisi joutua laihduttamaan itseään 10 -20 kiloa, mutta siitä sitä säästöä ja terveellisyyttä elämään tuleekin. Niin ja ne vanhat housut istuisivat timmisti hoikalle vartalolle.

Lihasvoimaa pitää käyttää enemmän, kävelyyn, pyöräilyyn ja puunpilkkomiseen. Myös puutarhassa riittää kesällä lapiohommia. Kaikkia koneitakaan ei kannata ostaa, sen olen huomannut, kun tarvitsen oksasilppuria yhden päivän vuodessa, joten uuden silppurin hinnalla voin käyttää vuokrakonetta kymmeniä vuosia, siis 10 – 30 kertaa.

Monia hyviä laitteita saa ostettua todella sopuhintaan esimerkiksi huutonetistä, tai voihan sen perämoottorin jättää ostamatta ja harrastaa soutamista.

Kirpputoreilla on monia lehtiä; edullisia kertaakaan lukemattomia vuosikertoja. Viimeksi ostin pari vuosikertaa National Geographicia. Yhden vuosikerran hinta oli 8 €, eli vähemmän kuin yhden uuden irtonumeron hinta.

Ruokaa kannattaa ostaa raaka-aineina lähiseudun viljelijältä, esim. perunat, juurekset ja kaalit syksyllä omaan maakellariin. Tuosta kaalista voisi kirjoittaa paljonkin, sillä omaan kyltymättömän hapankaalin himon.

Minulla on eräs mielestäni hieno asia, kun omaan maatalousalan koulutuksen olen toiminut 35 vuotta elintarviketeollisuudessa. Eläkkeelle jäätyäni olen muuttanut monia mielipiteitäni paremmin nykyiseen elämätilanteeseeni sopiviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti