18.3.08

Uusi lettupannu

Vaimon mielestä lettupannun teflon alkaa olla niin kulunut, että pannu on vaihtoiässä. Tarkistettuani sen olin hyvinkin samaa mieltä hänen kanssaan. Tällaisia asioita ei pidä viivytellä, sillä muutoin saattaisi käydä niin, että pannua käytettäisiin vielä seuraavakin vuosi.

Ensimmäisessä kaupassa oli vain pieniä neljäreikäisiä, ja se on meille aivan liian pieni ja hidas. Kyllä niitä ehtii seitsemääkin käännellä. No seuraavassa kaupassa oli hakemani Hackman Favorit Ø 27 cm hintaan 34,90 €. Sehän oli kaikenlisäksi halpa hinta hyvästä tuotteesta. Jos paistan lettuja pari kertaa kuukaudessa litran lettutaikinan kerralla, tekee se vuodessa 5000 lettua, ja jos pannu kestää ainakin 5 vuotta tekee se vain 0,13 senttiä paistettua lettua kohden. Eipä se tunnu letun hinnassa juuri miltään, jos sitä vertaa kaupan eineksinä ostettujen hintaan.

Kyllä ruoka kannattaa tehdä alusta alkaen kotona, niin ei tarvitse maksaa työpalkkoja, kuljetuskustannuksia ja veroja syömisestään, kun raaka-aineiden osalta. Niin ja laatu ja maku on omassa hallinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti