7.2.08

Tuntematon historia

Historia on jokaiselle läheinen, sillä äsken ajattelemani on jo historiaa. Valokuvatessamme tallennamme kuvallista historiaa, jokaisella klikkauksella. Harmittaa kuitenkin, kun vanhoista valokuvista on vain vähän tietoa tallella. Monet jo tuonpuoleiseen poistuneet ihmiset ovat tuntemattomia, eikä heidän nimiään ole helppo mistään löytää. Pitäisikö jotenkin kehittää vielä parempia kameroita, jotka tallentaisivat aina kuvaan kuvauspaikan, aika- ja henkilöiden nimitiedot. Onhan sellaista tekniikkaa olemassa ja tietojen lisääminen kuvatiedostoon on mahdollista, mutta se tahtoo jäädä tekemättä.

Egyptin pyramidit on rakennettu tuhansia vuosia sitten, mutta vieläkään ei tiedetä miten se on ollut teknisesti mahdollista. Pyritään me olemaan viisaampia ja jättämään jälkeemme helpommin selvitettävää historiaa.

2 kommenttia:

 1. Ohho, melkein jäi kommentoimatta mutta muistinpas että mulla on googletilikin! :)

  Hieno kuva tosiaan. Ketähän siitä on ja mitähän sen toisella puolella ennen oli..

  Täällä pidetään huolta historiasta! Koulun valokuva-arkistossa kerään itselleni harmaita hiuksia miettimällä että kukahan tämä rehtori oli näistä kahdestakymmenestä nimestä. :D Kautta historian on meillä oltu laisko raapustamaan nimiä ja vuosia sinne kuvan taakse. Nyt minä sitten 150 vuotta myöhemmin koetan tätä paikkailla.

  Furiae/vuodatus.net

  VastaaPoista
 2. Ovi metsästä metsään, sinne vai tänne. Salaperäistä.

  VastaaPoista