1.12.07

Hyvin hoidettu eläin on tuottava eläin

Kummallista, kun Joulun kinkkusesongin lähestyessä lanseerataan kohu suomalaista elintarviketuotantoa vastaan. Tuntuu, kuin joku ryhmä haluaisi liata suomalaisen ruuan mainetta. En silti kiistä, etteikö eläintenhoidossa ole jossain tapauksissa puutteita, mutta ei niitä voi yleistää. Suomalaista lihantuotantoa valvotaan viranomaistoimintana hyvin tehokkaasti. Emme ole kaikki rikollisia, varkaita rattijuoppoja tai murhaajia, vaikka joku yksilö tekee laittomuuksia.

Toisaalta maalaisjärjellä pidän vähintään omavaltaisena toimintana ja siten arveluttavana, jos joku menee eläinsuojaan kuvamaan ilman omistajan lupaa, jopa yö aikaan. Tällainen odottamaton häirintä saattaa sinällään, jopa vaarantaa kotieläinten normaalia rauhallista olotilaa.

Lihatalonpojan työ on hyvin kovaa yrittämistä, jossa toimitaan tiukassa taloudessa, mutta eläinten ehdoilla. Kaikii tiedämme, ettei huonosti hoidettu eläin ole tuottava, sen tietää ainakin jokainen eläinten kanssa toimiva.

Tuotannon eettisyyttä kyseenalaistavat, ilmeisesti aiheettomat kohut elintarviketuotannon ympärillä, eivät palvele ketään suomalaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti