14.12.07

Kiireissään

Mahtaakohan enää edes viisaat miehet saada tätä ilmaston lämpenemistä aisoihin. Nytkin kävin järvenrantoja katselemassa, eikä tuonne jäälle ole isolla miehellä mitään asiaa, ei muuten lapsillakaan, niin se on jää heikkoa. Päivä on edelleen lyhyt ja pimeä. Tänään oli paljon pimeämpää, kuin eilen. Pilvistähän se johtuu päivän pimeys. Eilenhän näkyi, jopa aurinko kirkkaalla taivaalla.

Tämän päivän kauppareissulla katselin kinkkujen hintoja. Niin se vain kävi kuhina tanskalaisten liha-altaiden äärellä. Perinteinen tanskalainen maksaa 1,99 ja juhlakinkku potkalla 2,99 €. On siinä halpaa lihaa, jota kyllä nousi kärryihin. En kyllä itse kehtaa tunnustaa ostaneeni tuollaista 20 euron lihakimpaletta. Toisaalta eläkeläisenä pitää edistää periaatetta, että sieltä mistä halvemmalla saadaan, sillä muuten jää harrastukset harrastamatta.

On se muuten ihmisillä hirveä kiire tuhlaamaan, kun jo tuossa ennen viittä marketin parkkipaikalla oli puutetta pysäköintitilasta.
Kaikkea sitä kiire teettää!

2 kommenttia:

 1. Ilmasto lämpenee tahdoimme tai emme, siihen meidän on vain sopeuduttava.
  Tämä lämpenemisenehkäisykampanja olisi pitänyt aloittaa vähintäänkin sata vuotta sitten. Ei niin pahaa, etteikö olisi jotain hyvääkin. Meidän kasvukaisi pitenee ja sehän merkitsee suurempia satoja, siis pulleampaa tilipussia tehdystä työstä.

  VastaaPoista
 2. Maapallon ilmasto on aika veikeä asia, eikä siihen ole maallikon helppo muuta sanoa, kuin sopeutua ja muuttaa tottumuksiaan vähemmän hiilidioksidia tuottavaan suuntaan. Siihen kai Balin sopimuskin tähtää. Kaipa ilmaston muutokseen olisi vastatoimia tehty jo 100 vuotta sitten, mutta silloin ei tainnut olla kovin tarkkaa tietoa miten teknologia kehittyy. Tuskin 1900 luvun alussa hiilidioksidin tuotantokaan oli kovin suurta. Uskoisin, että tämä ilmakehän saasteiden lisääntyminen on tapahtunut voimakkaimmin vasta viidenkymmenen viimeksi kuluneen vuoden aikana.

  Vaikeaa on myöskään nähdä ilmaston lämpenemisestä mitään hyvää, tuskin edes lyhyellä aikajänteellä, sillä lämpenevät kesät lisäävän haitallisten mikrobien, taudinaiheuttajin hyönteisten ym. eläinlajien lisääntymistä ja vaikeuttavat kylmemmän ilmaston eliöiden elämää.

  Saattaakin käydä niin etteivät sadot lisäännykään, vaan voi tapahtua ihan päinvastoin. Ruuan hinta on noussut ja nousee edelleen, sen varmaan jokainen olemme huomanneet.

  VastaaPoista