14.11.07

Sopa de pescado

Joskus on mukava etsiä erilaisia ruokaohjeita ja kokeilla niitä. Tänään valmistin vaimon kanssa valencialaista kalakeittoa. Ohjeessa suositeltiin kuhaa, jota ostin paikallisesta Euromarketista. Se olikin kallista kalaa, sillä fileroituna kuha maksoi 27,90 euro/kg. Onneksi sitä tarvittiin neljän hengen annokseen vain ¼ kilo. Kuhaa kannattaisi kalastaa itse, vaikka kala ei kävisikään pyydykseen.

Niin tästä keitosta tuli mainiota.

250 g kuhaa tai ahventa

80 g riisiä

150 g silputtua sipulia

150 g silputtua kuorittua tomaattia tai 3 rkl tomaattisosetta

Iso valkosipulin kynsi silputtuna

0,5 d1 öljyä

hiukan sahramia maustevihanneskimppu

½ rkl paprikajauhetta valkopippuria

suolaa


Kattilaan pannaan kiehumaan puolet öljystä, sipuli, valkosipuli ja maustekimppu. Kun sipuli alkaa saada väriä, lisätään paprikaa ja tomaattia. Keitetään kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut. Lisätään riisi. Sen annetaan kiehua seoksessa hetki, sitten lisätään runsas litra kuumaa vettä tai kalalientä. Annetaan kiehua kunnolla kunnes riisi kypsyy. Maustetaan suolalla ja valkopippurilla.

Riisin kypsyessä (n. 15-20 min.) toisessa astiassa paistetaan paloiteltu kala jäljellä olevassa öljyssä ja maustetaan suolalla. Kala lisätään hienonnetun sahramin kanssa keittoon. Maustekimppu poistetaan ja keitto tarjotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti