3.4.24

Konfliktejä kouluympäristössä

Kouluyhteisöjen tulisi olla paikkoja, joissa tieto ja oppiminen kukoistavat. Kiusaamisen varjo putoaa kuitenkin liian usein ilon ja rauhan päälle. Järki ja sydän ovat ristiriidassa: järki vaatii ratkaisuja, mutta sydän lyö ihmiskunnan epävakaaseen rytmiin. Äskettäinen 12 vuotiaiden kouluampuminen Vantaalla on tästä järkyttävä muistutus.

Järjen ääni:

Järki sanelee, että kiusaamiseen on puututtava. Tarvitaan selkeät säännöt, tehokas seuranta ja tiukat seuraukset. On tärkeää luoda turvallinen ympäristö, jossa jokainen voi oppia ja kasvaa rauhallisesti.

Sydämen ääni:

Sydän puolestaan ​​huutaa ymmärrystä ja myötätuntoa. Kiusaajat ovat usein itse haavoittuvia ja tarvitsevat apua. On tärkeää kuunnella heidän tarinoitaan ja löytää ratkaisuja, jotka auttavat kaikkia osapuolia.

Yhteistyön voima:

Muutosta ei voida saavuttaa pelkällä järjellä tai pelkällä sydämellä. Molempien yhteistyö on välttämätöntä. Järjen on löydettävä käytännön ratkaisuja, kun taas sydämen tulee ohjata meitä kohti ihmisyyttä ja empatiaa. Oppiminen on koko yhteiskunnan asia, ihan meidän jokaisen!

Kaikki yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta:

Yhteistyöllä voidaan Suomeen rakentaa kouluympäristö, jossa jokainen tuntee olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi. Voimme luoda tilan, jossa kiusaamista ei väkivaltaa suvaita ja jossa jokainen voi kukoistaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti