3.3.09

Muutosvastarintaa

On mielenkiintoista muistella mitä poliitikot puhuivat taloudesta noin vuosi tai ½ vuotta sitten. Eivät he ainakaan kansaa varoittaneet, siitä että olisi tulossa taantuma, joka koskettaa jotenkin lähes kaikkia meitä. Nopeasti on tapahtunut paljon muutoksia, jotka itsessään ovat nopeuttaneet muutosta. Kai se olisi ollut paremmin ennakoitavissa, mutta taantumaan ei vain haluttu uskoa. Nyt taantuma on miljoonien ihmisten ongelma, joka muuttaa jokapäiväistä elämää odottamattomilla tavoilla. Ei pitäisi lamaantua, vaan kuluttaa enemmän kuin aikaisemmin, vaihtaa auto uudempaan ja antaa bensan palaa, sillä se on taas halpaa.

Ihminen sopeutuu jokaiseen vähäiseenkin muutokseen, jotka taas edistävät uutta jatkuvaa muutosta. Ehkä tulossa on kuuma nousukausi, mikä sen tietää, mutta sen vaarana voi olla käämien ylikuumeneminen.

2 kommenttia:

  1. On lähes yhtä kaunis kuin kaupungistanne kotoisin oleva missi.

    VastaaPoista
  2. Hieno, symbolinen kuva ajankohtaiseen aiheeseen! Minun osaltani poliitikkojen pisteet ovat kyllä laskeneet taas viime aikoina. Tuo eläkeiän nostaminen mm. on käsittämätön juttu - Rukan rinteilläkö tuollaisia tavalliselle ihmisille mahdottoman isoja päätöksiä keksitään tuosta noin vain...

    VastaaPoista