26.7.08

WV Karman Chia

Olen suorittanut auton ajokortin kuusikymmenluvun alkupuolella Kankaanpään autokoulussa. Ajoharjoittelu suoritettiin Datsun Bluebir ja Wolgsvagen Karman Chia autoilla. Kaupunkiajossa kävimme Porissa jonne matkat Kankaanpäästä Poriin ajettiin Kleinbussilla.

Aiheen muistella autokoulun käyntiä sain siitä, kun näin samanlaisen Karmannin, millä silloin sain harjoitella. Ei tuollaisen urheilullisen auton rattiin olekaan päässyt sitten autokouluajan. Nostalgisia muistoja se herättää, etenkin siksi, kun mieleen palaa, miten vaikeaa silloin oli kokemattomana ajaa tuollaista ärhäkkää ajopeliä. Muistelen että tuntui siltä, että se auto olisi käynyt ”kengurubensiinillä”.

Minulla oli moottoripyörän ajokortti ennen autokoulua, joten ajotunteja tarvittiin vain ½, joten 15 ajotuntia riitti silloin. Onneksi sain ajaa insinööriajon rauhallisella Datsunilla.

1 kommentti:

  1. Noihin aikoihin itsekkin ajoin ja vielä kuorma-autolla. Ensimmäisellä kerralla oli todellakin kengurudieseliä, kun "kuorkin" kytkintä ja vaihteita opetteli käyttämään. Onnistuipa kerran ajamaan ojaankin, kun tiukassa risteyksessä erehdyin kysymään, että mahtuukohan ja sain vastauksen, että paina kaasua. Tein kuten käskettiin ja ojassa oltiin. Minua ei sanallakaan syytetty ojaan luisumisesta. Kohdassa oli tie aurattu hieman liian leveäksi.

    VastaaPoista