2.5.08

Vapusta kesä alkaa

Eivät ole harrastukset halpoja, ja jos olisivat, ei niihin olisi kovin suurta hinkua. Monia hyviä harrastuksia voi vertailla ja jokainen tietenkin tykkää omastaan, sehän on selvä.

Autoilu ja matkailu on harrastuksena kallista, mutta jonkin verran ajoneuvoa pitää käyttää, kun kerran auton omistaa, eikä siitä vielä nykyhintaisen polttoaineen aikana malta luopua. Autoa tarvitaan melkein kaikissa harrastuksissa, jos pitää liikkua paikasta toiseen ja mukana on muutakin kuin omat vaatteet.

Lukeminenkin on arvokasta, sillä lehtiä pitää tilata ja kirjoja ostaa, on tietenkin olemassa kunnalliset kirjastot, mutta eivät nekään ole ainut autuaaksi tekevä, vaikka tuiki tarpeeseen ovat. Tietokoneet ovat tulleet entistä monipuolisemmiksi ja edullisemmiksi, mutta on niitäkin päivitettävä muutamien vuosien välein. Ilman tietokonetta ei voisi järkevästi edes blogata, kun en halua hankkia sellaista monipuolista kännykkää.

Liikunta on edullista, mutta kuluu siinäkin kenkää, sukkaa ja vaatekertaa. Metsästäjät ja kalastajat ovat oma lajiryhmänsä. Heillä riittää saaliista särpimeksi, mutta aseet ja paukut ja vieheet ovat kuluerä sekin. Niin ja lupia tarvitaan suuri nivaska. Kalastusta voisin alkaa harrastamaan, vasta sitten kun tulee täyteen se ikä jolloin ei kalakorttia tarvita.

Valokuvaus on siitä hyvä harrastus, kuvia saa metsästää kameralla rauhoituksista riippumatta, kaikkialla ja kaikenaikaa, kunhan kunnioittaa ihmisen yksityisyyttä eikä riko luonnonrauhaa.

Puutarhanhoito, se sitten lepuuttaa sielun ja mielen, kun ensin ostaa pusseittain siemeniä, sitten taimia ja lannoitteita, vähän kasvisuojeluakin ja syksyllä marketista ne laatutuotteet. Kuitenkaan täydellistä elämää ei ole ilman puutarhanhoitoa ja kukoistavaa kukkapenkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti