24.5.23

Piha on ympärivuotinen projekti


Koptipiha on suuri projekti, jossa riittää puuhaa kesät talvet. Pihan hoitoon on koneita ja laitteita, joista läheskään kaikki eivät ole edes tarpeellisia. Meillä on päältä ajettava Hugsfarna ja toinen työnnettävä Stiga. Nämä ovat vaan sellaisia, että ne tarvitsevat huoltoa ja fossiilista polttoainetta. 

Kelaleikkuri on tehokas ja helppokäyttöinen vaihtoehto nurmikon siistimiseen. Se leikkaa ruohon tasaiseksi ja antaa kauniin lopputuloksen. Kelaleikkurit ovat varustettuja terillä, jotka pyörivät työnnettäessä, joten ne ovat kevyitä, ja niiden käyttö on vaivatonta. Leikkuuleveys on 30 - 40 cm, joten piha saadaan nopeasti siistiksi ja hyvännäköiseksi. Kelaleikkuri on erinomainen työkalu ja kunnon ylläpitäjä.

Kelaleikkuri on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se ei tarvitse polttoainetta toimiakseen. Tämä tarkoittaa, että se ei ole vain taloudellinen ratkaisu, vaan myös ympäristöystävällinen. Kelaleikkuri ei pörise ja sen käyttö ei aiheuta häiriötä ympäristölle. Siinä on tärkeintä terien pitäminen hyvässä leikkuukunnossa. Ehkä sellainen tulee hankittavaksi?!

Pihanhoito on mielenkiintoista, mutta aikaa ja rahaa kuluttava harrastus. Mietin lähes päivittäin miten voisimme luonnonmukaisuutta edistäen tehdä pihanhoidosta mahdollisimman helppoa ja vähätöistä. Luonto kiittää, jos ja kun mahdollisimman suuri osa tontista saa olla luonnontilaisena luonnonkasvien, puiden ja pensaiden sekä kukkien vapaasti kasvaessa. Meidän tontin ei tarvitse olla mikään edustuspiha vaan vapaa tila, jossa me, luonnonkasvit ja villieläimet ketuista ja pupuista alkanen erilaisiin ötököihin sopeudumme ja viihdymme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti