14.5.10

Energiahukkaa

Nyt se on tehty, nimittäin veroilmoitus, eikä siinä kauaa aikaa mennyt, kun eläkeläinen kävi lävitse esitäytetyn lomakkeen. Sen verran oli kuitenkin lisättävä, että laitoin kuoren postiin enkä edes katsonut nettivaihtoehtoa. Jotenkin se ”musta aukko” on helpompi katsoa täytetyksi, kun käytin vielä perinteistä menetelmää.

Kiinnostaisi tietää millainen järjestelmä mitäkin asiaa pyörittää. Kait se verotuksen pyöritys on hyvin yksinkertaista, mutta tässä maailmankaikkeudessa voi olla vaikeampia systeemejä. Jo pelkästään maapallo on aika kummajainen, kun sisuskumi vuotaa ja laavaa ja tuhkaa tursuaa jäätikön alta. Toisaalla ihminen ei saa ei saa merenpohjasta öljyhanaa kiinni. Mitenkä monta perheautoa, noillakin Meksikon lahteen valuneilla öljyillä voisi vuoden ajella. Taitaa olla sekin olla vain ihmisen säästäväisyyden halusta johtunut moka, kun eivät ole laittaneet hätäkatkaisinta tuohon öljyhanaan

Tällaiset aika pienet asiat voivat aiheuttaa suuria harmeja, miten suuri harmi olisikaan, jos sattuisi jokin näitä pahempi töppäys. Toivottavasti ei satu, sillä pelkäämään ei pidä ruveta, sillä elämässä riittää paljon mukavia asioita mietittäväksi.

Elisellä metsäretkelläni ajattelin sinisiä ajatuksia, ja etsin metsäluonnosta käärmettä, ihan vain kuvatakseni kyyn, mutta hukkaan meni sekin. Eivät kohdanneet polkumme, käärmeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti