26.12.09

Joutuuko Joulu taas unholaan


Mukava Tapaninpäivä alkaa hämärtyä, eikä tänään kovin valoisaa ollutkaan. Joulu oli perinteinen myös säiden puolesta, sillä hanget ja nietokset alkoivat saada jo paksuutta, ja oli pakkastakin ainakin riittävästi.

Ettei koko Joulu suoraan painuisi unholaan, on siitä hyvä tallentaa muistoja oman mielen lisäksi myös muina tallenteina. Erilaisia tallennusmuotoja on paljon muitakin, kuin teksti ja kuva, sillä onhan video- ja äänitallennusmahdollisuus käytössä.

Harmillista on vain se, ettei noita vanhojakaan tallenteita kovin usein tule mieleen palautettua. Vanhat albumit ja ennen kaikkea suuret diakuvavarastot jäävät aika vähille. Kait se on laiskuutta, ettei viitsi virittää valkokangasta ja etsiä projektoria kaapista, kun kaiken lisäksi vielä osa dioista pitää ottaa laatikoista kaseteille ja vähän pölyäkin puhdistaa.

On minulla oikea diaskannerikin, mutta se on jäänyt todella vähälle käytölle, kun on mokoma niin hidas. Nyt olen alkuvuodesta vaihtamassa tietokonetta melko tehokkaaseen, joten olisikohan sitä vanhaa skanneria nopean koneen kanssa mukavampi käyttää. Niin ja siinähän on SCSI liitäntä, joten on sekin kortti pitää siirtää uuteen koneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti