27.2.09

Telkkari passivoi

Oliko se niin, että me suomalaiset katsomme telkkaria yli 3 tuntia päivässä? Sehän tekee kuukaudessa jo lähes 100 tuntia ja vuodessa yli tuhat tuntia. Paljon siinä aikaa kuluu.

Minulle soitti eilen, jokin maksullisten TV-korttikanavien kauppias, ja kuinka sattuikaan mieleeni tuli tämä tuntimäärä. Paukautin tuon tiedon hänelle hän vetäytyi oitis tarjouksestaan.

Minusta televisio ei saa korvata inhimillistä vuorovaikutusta, sillä TV:n ääressä ollaan aika passiivisia. Tämä tietokone, blogit, valokuvaus ja Skype puhelut antavat ainakin minulle huomattavasti enemmän virikkeitä, kuin televisio.

En silti pidä televisiota tarpeettomana, sillä onhan ohjelmia mukava seurata, kuten Kauniit ja rohkeat, tai sen kotimainen vastike Salatut elämät, mutta iltaan täyttyy mahtua myös aikaa lukemiselle ym. Jos nyt vielä pitäisi korttikanavia seurata ja katsoa kaikenmaailman urheilua ei maailma olisi ollenkaan mallillaan.

3 kommenttia:

 1. Aivan. Jussi T. Koski kirjoittaa pitkät pätkät TV:n katselusta ja sen "tyhmentävästä" vaikutuksesta kirjassaan Arkiähky. Television katselu tutkimusten mukaan mm. passivoi ja tappaa luovuutta. Mielenkiintoinen kirja muutenkin, jota on saatavissa kirjastoistakin. Suosittelen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistäsi:
  Varmaan mielenkiintoinen kirja, koska on kaikki kappaleet ovat kirjastosta lainassa, mutta laitoin kirjasta varauksen.

  Arkiähky : taudinkuvaa & ajankuvaa

  VastaaPoista
 3. Kaunis kukkakuva!

  En katso televisiota juuri ollenkaan nykyään. En jaksa katsoa varsinkaan niitä uusintojauusintoja ja vielä kerran uusintoja. Myöskään salkkarit tai kauniit ja rohkeat ei jaksa kiinnostaa. Mieluummin minäkin bloggaan tai valokuvaan ja teen muuta visuaalisuuteen liittyvää.

  ps. eksyin tänne Valokuvatorstain kautta :)

  VastaaPoista