21.1.09

Koneen sielunelämästä

Onkohan tietokoneella sielu? Prosessori voisi olla koneen sydän, sillä ilman sitä kone ei olisi elossa. Eräässä blogissa pohdittiin koneen hidasteluongelmia. Ehkä ne johtuvat siitä, että koneessa on jotakin moskaa sisällä, joka hidastaa tiedonkiertoa.

Minä olen ainakin kerran kuukaudessa tehnyt jonkinlaisen puhdistuksen koneelle, ja kas kummaa miten paljon levyiltä lähtee tarpeettomia tiedostoja. Viimeksi poistin erään ilmaisen kuvankäsittelyohjelman normaalilla XP:n poistotyökalulla ja sen jälkeen tarkistin, onko sinne jäänyt jotakin Gimpin jäljiltä. Olihan siellä yli 200 tiedostoa, jotka vielä poistin. Meni siinä sitten eräs toinenkin ohjelma toimimattomaksi, mutta se oli helppo palauttaa alkuperäislevykkeeltä. Nyt kun kovalevy on siivottu ja haittaohjelmat kuurattu XP toimii taas vilkkaasti.

Tänään saapunut Kotimikro lehti kertoo että XP on yhä paras käyttöjärjestelmä, ehkä näin on ja toivon, että koneeni kestäisi vielä reilun vuoden, jolloin tuon Vista:n voisi kokonaan jättää väliin, sillä ennakkotietojen mukaan tuleva Windows 7 olisi taas omaa luokkaansa näiden Win järjestelmien joukossa. Muista en sitten mitään mieltä osaa ollakaan.

2 kommenttia:

  1. Taitaa tuo mainitsemasi eräs blogi olla meikäläisen. ;)
    Tässä yritin putsata konetta neuvosi mukaan. Kiitos siitä! Eipä tämä vaan meinaa parantua. Vanha ressukka ei jaksa enää...

    VastaaPoista
  2. Niin, se on eräs blogi, josta löytyy paljon mielenkiintoisia ajatuksia.

    VastaaPoista