25.7.07

Marjastajan kengät

Metsämaasto aina vaikeakulkuista ja usein se on märkää. Marjoja ja sieniä etsiessä, siellä on kuljettava, jos aikoo sankoon jotakin kerätä.

Lenkkikenkä ei sovi vaihtelevaan maastoon, sillä sen pohja on ohut ja rakenne ei tue kunnolla kivikossa jalkaa. Jokaisessa hetteikössä se kastuu. Lenkkikenkä ei siten sovi marjastajan jalkineeksi.

Kunnollinen kumi- tai nahkasaapas olisi hyvä, mutta sellaista ei oikein mistään löytynyt ja vahva saapas olisi hieman raskas ja kumisaapaassa jalka hikoaa.

Kunnollinen vapaa-ajanjalkine metsässä liikkujalle on vaelluskenkä. Se ei ole liian painava, mutta suojaa riittävästi jalkaa kivikossa ja kannokoissa. Vaelluskengässä pysyvät marjastajan jalat myös kuivina. Hyvillä kengillä on hintansa, mutta tinkimisestä on usein apua.

Hankimme vaimoni kanssa tänään molemmille samanlaiset Haltin kengät ja olemme ne myös jo testanneet sateen jälkeen märässä metsässä. Jos, arvosteluasteikko on 0 – 5 niin annan ostamillemme kengille arvosanan 4. Viisi pistettä ne saisivat, jos olisivat edullisemmat.

Blogged with Flock

Ei kommentteja: