22.6.07

Turvallista Juhannusta

Palokan Euromarketin sisäänajoväylän edessä on tämä K1 mainos, joka on mielestäni vaaraksi liikenneturvallisuudelle.

Tultaessa marketista yleiselle kadulle kyltti peittää näkyvyyden, jolloin liikenneympyrän suunnasta tuleva-auto saattaa yllättää pahasti.
Jos kyltissä olisi vain marketin ”sisään” kilpi, kuljettaja näkisi sen ylitse, mutta katsastusaseman kyltti peittää ulos ajavan auton näkyvyyden.

Koska opasteen jalkaa on murjottu, toivoisin, että sitä korjatessa otettaisiin liikenneturvallisuus huomioon nykyistä paremmin.

Harakanpojat
Pihamme sembramännyssä on ollut rattoisaa perhe-elämää koko alkukesän. Harakkapariskunta rakensi siihen uuden pesän aikaisin keväällä. Entinen harakanpesä läheisessä salavassa oli päässyt jo rappeutumaan. Pariskunnan puuhia olemme saneet seurata monina vuosina. Lieko pariskunta sama tai onko se vaihtunut, sitä on mahdoton tietää. Mielellämme olemme asumisympäristöä ja hyvää yhteistyötä tälle pariskunnalle tarjonneet. Myös ruokailua olemme järjestäneet ja saaneet palkkioksi harakkamaista ystävyyttä. Eilen pesästä hyppäsi maahan kaksi poikasta. Toinen oli hieman enemmän kehittynyt, kun tämä kuvassa oleva. Kumpikaan ei vielä ole kunnolla lentokykyinen. Poikaset pysyvät tontillamme vanhempiensa hyvässä valvonnassa. Olemme emojen apuna vartioimassa lähellä asuvista kissoista ja variksistakin on harmia. Toivottavasti harakanpoikasista saa kehittyä kunnollisia nuoria Cityharakoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti