10.3.07

Lumikenkäily

Jyväskylä +2°C vesisadetta. Tuulee lounaasta nopeudella 14 km/h. Kosteus: 93%. Joko se talvi nyt päättyy, kun vasta alkoi metsissä kunnon lumikelit? Näyttää siltä, kuin tämän talven lukikenkäilyt jäisivät todella lyhyeen, kun jo nyt lumet sulavat. Ainut toivo olisi vielä saada kunnon yöpakkasten jälkeen taivaltaa kulkijaa kantavilla hangilla.

Lumikengillä taivaltaminen on mukaa. On kiva katsella luontoa ja mennä ihan mistä itse haluaa. Turha pitää kiirettä, kun jopa parin kilometrinkin umpihankilenkki tuntuu hyvältä. Ellei halua rasittaa itseään liikaa, voi jonakin päivänä kävellä eilisiä jälkiään. Kokenutkaan lumikenkäilijä ei pidä hirveää kiirettä, paitsi jos tarkoituksena on kohottaa tällä keinoin kuntoaan, jollekin haluamalleen tasolle.

Harvat ovat edes kokeilleet lumikenkiä, mutta monet ovat jo ensimmäisen kokeilun tuloksena jääneet koukkuun. Lumikenkäily on vaihtelevassa maastossa ja hyvissä lumiolosuhteissa hieno nautinto.

Tämä talvi vain, oli poikkeuksellisen lyhyt lumikenkäilijän kannalta, sillä nyt näyttää siltä, kuin parhaat kelit olisivat menneet. Odottelen toiveikkaan vielä joitakin aamuhankia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti