Nykyinen elämä on teknistä, sillä päivittäin käytetään televisiota digibokseineen, puhelimia, kameroita, tietokonetta ja lukemattomia muita laitteita. Jokaisen laitteen mukana on yksityiskohtainen käyttöohje, mutta kuinkahan moni sen jättää lukematta?
Jos laitteen käyttöohjeet on laiminlyöty, on lähes ”satavarmaa”, että vehkeen ominaisuudet ovat vajaakäytössä. On monia kalliita puhelimia, joista vain perusominaisuudet ovat hallinnassa. Jos näin on, kannattaako sellaisen ihmisen hankkia esim. yli 200 € hintaista kännykkää.
Kaikissa digikameroissa on monia tarpeellisia ominaisuuksia, joista perusasioita ovat ainakin kortille tallentuva kuvakoko, Kameran toiminnan herkkyys, joka ennen paremmin tunnettiin filminherkkyytenä. Menuvalikossa on lisäksi monia aihekohtaisia ohjelmia ja paremmissa laitteissa myös manuaaliset säädöt. Kuinkahan monelle nuokin ominaisuudet ovat ”hebreaa”.
Joskus kuvaajalla on niin kiire, ettei ehdi alkuunkaan katsoa miten kuvan ottaessaan rajaa, tai ei ehdi odottaa, että automaatti tarkentaisi pääkohteeseen.
Jotenkin nämä laitteet toimivat, nappia painaessa, mutta lopputulokseen ei välttämättä ollakaan tyytyväisiä. Ainakin rahaa on mennyt paljon hukkaan, jos laitteen ominaisuuksista käytetään vain murto-osaa.
Kertauksen vuoksi otan taas muutamat manuaalit esille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti