29.3.09

Mämmiä pääsiäiseksi


Ruispohjainen mämmi on terveellistä ja ravitsevaa. Tämä suomalainen perinneruoka, kuuluu pääsiäiseen, mutta sopii ruokapöytään aivan milloin vain. Kauppojen hyllyt notkuvat teollisesta mämmistä, jota myydään kaupoissa vuodessa noin 2 miljoonaa kiloa. Mämmiä on helppoa tehdä itse mämmimaltaista. Mämminteko-ohjeet löytyvät keittokirjoista tai googlettamalla, ja taitaa ohje olla mallaspussinkin kupeessa.

Meidän perheen mämmit valmistetaan kotona ja osa siitä pakastetaan. Paistamme mämmin kartonkivuokiin ja niitä korvaavana on käytetty myös kyljestä avattuja Valion 1,5 litran maitotölkkejä. Maitopurkkia voi näin mainiosti kierrättää hyödyllisellä tavalla.

Mämmin ravintosisältö Finellin mukaan:
Rasva 5 %
Proteiini 10 %
Hiilihydraatti imeytyvä 85 %

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti