14.8.08

Metsän antia

Selasin vuoden 2003 Positiivari Plussa lehteä, jossa Juhani Töytäri määrittelee: ”Kuka on terve?” seuraavasti:

— Terveys tarkoittaa ihmisen kuntoa kaulasta ylöspäin; kaulan alapuolella on kyse pelkästä fysiikasta.

Pistää ajattelemaan onko se todella noin, että mitä ajattelemme vaikuttaa lähes kaikkeen? Voi se olla, mutta miten sen sisäistäisi osaksi jokapäiväistä toimintaa.

Tänään iltapäivällä lämpötila nousi lähelle hellettä, siitä huolimatta lähdin metsään. Varusteiksi otin reilun muovikassin sieniä varten ja pienen rasian, johon voin poimia vattuja; niin kameralaukku vielä olalle. Kyllä siinä hiki tuli kun rinteitä ja risukkoja kipusin. Löysin minä kantarelleja, mutta vatut jätin poimimatta, sillä aikaa kului noita kullankeltaisia sieniä poimiessa ja kameraa räplätessä. Ahomansikka on muuten sen näköinen marja miltä se maistuukin.

En tiedä, onko vika päässäni, mutta huomasin tänään, ettei ainakaan kaulan alapuolinen osa ole mitenkään teräkunnossa.

1 kommentti:

  1. ´Slurps!´ Tuo mansikkakuva on sellainen, että se herautti veden kielelle. Kun katson tuota mansikkaa niin pystyn elävästi kuvittelemaan ahomansikan tuoksunkin.

    Kuten huomaat niin nyt olen tunkenut nokkani tännekin sivuillesi. Nautin suunnattomasti valokuviesi katsomista. Ne ovat upeita! Sivusi kiinnostavat minua myös siksi, että saan nähdä välillä kuvia näistä kotimaisemistani. Yritän olla häiriköimättä liikaa hölmöillä kommenteillani. ;)

    (Ps. Tuntuu TODELLA nololta, kun olet lisännyt blogini toisen blogisi listaan. Se ei ole listaamisen arvoinen. Pyydän, pyydän kauneimmin, että poistaisit sen sieltä.)

    VastaaPoista